Everything is ready waiting for You – Velikden Cup

Остават 2 седмици до първия старт на 22.април от купа “Великден” – One-man-relay. Дисциплината, която организаторите на купата решиха да представят в тазгодишното издание, заменяйки миналогодишните пролози, има за цел да внесе повече емоция, атрактивност и интерес към първия старт. Отделните възрастови групи ще стартират на масов старт, като всеки ще трябва да избяга три кръга, които съставляват целия маршрут. Победител ще стане първият пресякъл финалната линия – затова последният, най-къс кръг, няма вилици, за разлика от първите два.

Следващите три старта от купа «Великден» са традиционните, провеждани и на Световно първенство, дисциплини – Спринт на 23.04, Средна на 24.04 и Дълга на 25.04. Както традицията повелява, организаторите от Вариант 5 и тази година се потрудиха Дългата дистанция да е валидна за Световната ранглиста – WRE.


Подготовката около състезанието върви според плановете. Картите са реамболирани и изчертани от Диан Бонев през зимата и пролетта на 2011г. Същият е и технически ръководител: «Всички маршрути са готови, маркирал съм всички контролни точки и районите са готови за провеждане на състезанието.». Организаторите вече са осигурили наградите, които със сигурност, за поредна година, ще бъдат доста привликателни, тъй като клубът има и годишнина през 2011.

За поредна година много чужденци избраха купа “Великден” за едно от основните си състезания през пролетта. Въпреки, че срокът за заявки свършва на 17ти април, вече са регистрирани състезатели от Финландия, Норвегия, Швейцария, Русия, Сърбия, Македония, Румъния и Монголия. Ако все още не сте се заявили, все още имате тази възможност – не я пропускайте! Срокът е до 17 април.

На 22.04 (петък) от 18:30часа в залата на Младежки дом ще се проведе концерт, на който всички участници в купа «Великден» са добре дошли – безплатно е.

Банкетът, който с всяка следваща година става все по-атрактивен за участниците в купа «Великден» ще се проведе в събота (23.04) вечер от 19:00ч в механа «Избата», комплекс Блу Меджик. За доброто настроение ще се грижи DJ Тенев, а в традиционната томбола отново ще има много, малки и големи, интересни и хубави награди. Не забравяйте да резервирате своите места заедно със заявката за състезанията. Кувертът е 24лв за възрастни и 12лв за деца (съответно 36лв и 18лв за чужденци) – плащането може да стане и на място.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Variant 5 ORIENTEERING CLUB

ONLINE ENTRIES

Entries are now OPEN!

Register HERE

Want an Event T-shirt 2024

Partners

Targovishte terrains

Here you can have an impression about the diversity of the terrains around Targovishte...

VelikdenCup on Facebook